Recepten

Hier plaatsen we recepten van onze 'jamfans'. Weet jij een lekker recept met onze jam of heb je een tip waarbij onze jam goed combineert? Laat het ons weten via info@sjamaanjam.nl of via Facebook of instagram


Surinaamse griesmeelcake

Framboos-rozemarijn
Perzik-vanille
Braam-cacao
Aardbei-rode peper

Voor het beslag:

  • Mascarponeroom:
  • 750 ml. vanille vla
  • 375 gram griesmeel 
  • 3 eieren 
  • 190 ml zonnebloemolie 
  • 200 gram suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • evt. beetje citroenrasp

Voor de mascarponeroom:

  • 125 ml. slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • poedersuiker naar smaak
Garnering:
  • jam van Sjamaan
  • vers fruit

Bereiding: 

Verwarm je oven voor op 180 C. Mix dan de suiker, vanillesuiker, olie en eieren gedurende 10 minuten op middelmatig tempo. Na 10 minuten steeds één voor één de volgende ingrediënten toevoegen: bakpoeder, vanille vla, citroen rasp en als laatste het griesmeel. Mix dan nog tenminste 5 minuten door. Vet een bakblik in en bestuif het even met wat bloem. Bak de cake in circa een uur gaar in de voorverwarmde oven. Laat de cake afkoelen. Maak in de tussentijd de mascarponeroom: klop de slagroom met vanillesuiker stijf. Roer in een andere kom de mascarponeroom los. Doe de opgeklopte slagroom bij de mascarpone en spatel het voorzichtig door. Voeg naar smaak poedersuiker toe. Snijd na afkoelen de cakehorizontaal door midden. Besmeer de onderste helft met jam. Besmeer de onderkant van de bovenste helft met mascarponeroom. Leg de twee helften op elkaar. Je kunt nu de bovenkant van de taart ook met mascarponeroom bedekken en versieren met toefjes room en vers fruit.